Performance Marketing blir ny kategori i kund- och branschstudien Årets Byrå.

I en digital värld måste marknadsföringen utvecklas för att hålla jämna steg med nya sociala medier och konsumtionsmönster. Det digitala är en ständigt växande del av kommunikationsbranschen där allt fler etablerade och nystartade byråer nu specialiserat sig på att optimera och förbättra en organisations digitala närvaro och prestation online.

Med anledning av branschens utveckling väljer analysföretaget Regi Research & Strategi, som står bakom den årliga kund- och branschstudien Årets Byrå, att bredda den digitala kategoriportföljen genom att bryta ut Performance Marketing till en egen kategori i Årets Byrå.

"Det är lika viktigt att öka insikterna om sina kunder som det är för potentiella kunder att hitta sin nya leverantör av Performance Marketing-tjänster. En Performance-klass bidrar till ökad medvetenhet om byråerna som verkar inom området. Detta innebär inte bara att fler företag kan hitta rätt partner, utan det främjar också högre standarder och kvalitet inom branschen", säger Linus Andersson, Co-Founder & Digital Marketing Expert på Kvantic.

Inom kategorin Performance Marketing ligger fokus på att maximera effekten av digital marknadsföring för att uppnå tydliga affärsmål och resultat. Byråerna använder en datadriven strategi för att säkerställa att varje marknadsföringskrona ger en optimal avkastning på investeringen. Byråerna hjälper företag att växa och öka lönsamheten genom digital marknadsföring, sökmotorer, sociala medier samt andra digitala kontaktytor.

"Alla byråer som hanterar dessa frågor är välkomna att delta i studien som startar i slutet på september", säger Robert Skölfman, VD på Regi.

En stor del av byråernas prestation i en kundrelation värderas utifrån de resultat som levereras. Genom att upprätthålla en djup och proaktiv kundrelation, ges en bredare förståelse för deras verksamhet. Med denna nya kategori erbjuds Performance Marketing-byråerna en möjlighet att fördjupa sin insikt om vad deras kunder tycker och hur de kan förbättra sin prestation. Samtidigt ges möjligheten att mäta och jämföra sin prestation mot branschkollegorna, vilket ger en konkret indikation över byråns position på marknaden.

Mer information om Årets Byrå 2024 och anmälan finns HÄR

 

Fler nyheter

Mycket mer än en tävling: ”Årets Byrå har gett oss nya insikter – och fler kunder”

För reklambyrån Sweet gav medverkan i Årets Byrå viktiga insikter – som har tagit bolaget till en ny nivå. – Vår placering i Årets Byrå, tillsammans me...
2023 - 12 - 7

Årets Byrå Galan 2024: Save the date!

Den 22a februari 2024 kommer vi att presentera vinnarna i Årets Byrå för 24:e året i rad. Välkommen till Sergel Hub för att fira med oss - mer informat...
2023 - 11 - 29

Avgörande insikter – Hur påverkas era intäkter och kundrelationer av AI?

Avgörande insikter - Hur påverkas era intäkter och kundrelationer av AI? Enligt World Economic Forum förutspås kommunikationsbranschen vara en utav de...
2023 - 09 - 4